Nagyvilág

„Kinyírlak, bazd meg!” – üvöltötte a rendőr

A hadnagy 20 év után otthagyja a rendőrséget, miután bejárta a világhálót egy felvétel, amin szitkozódva fegyverrel hadonászik a fergusoni tüntetők felé.

„Kinyírlak, bazd meg!” – üvöltötte Ray Albers rendőrhadnagy a Missouri állambeli Ferguson városában néhány napja egy olyan tüntetésen, melyen a felvonulók éppen a rendőri túlkapások ellen tiltakoznak. Az esetről készült pár perces kisfilmben jól látszik, hogy a higgadtságát elvesztő, éppen ezért különösen veszélyesnek számító rendőr, hogy szavait nyomatékosítsa, a fegyverét is a tüntetőkre fogja.

A hadnagy kilétét a felvétel alapján a Huffington Post nevű amerikai portál fedte fel, melyre válaszul – egy héttel később – Ray Albers hadnagy felmondott a rendőrségen. Főnöke, Aaron Jimenez, a helyi rendőrfőnök a portálnak elmondta, beosztottja 20 évet húzott le a rendőrségen, előtte pedig a seregben szolgált. Hozzátette, dühös, hogy Albers elveszítette a fejét, ám úgy véli, azzal, hogy Albers a fegyverrel hadonászott, nem volt semmi baj. „Csak a levegőbe mutatott vele, felfelé.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik