Nagyvilág

Késsel hatolt be egy férfi a Fehér Házba

El akarta mondani Obama elnöknek, hogy a légkör összeomlóban van – tudósít az MTI.

A 42 éves Omar Gonzáleznek pénteken este a kerítést átugorva és a gyepen keresztülrohanva sikerült bejutnia a szigorúan védett Fehér Házba. Először azt közölték, hogy nem volt fegyver nála, később ezt módosították – nadrágzsebében egy 9 centiméteres pengehosszúságú bicskát találtak. Akár tíz év börtönt is kaphat azért, mert fegyver birtokában próbált törvényellenesen behatolni egy védett épületbe.

González háborús veterán, aki Irakban szolgált. Hivatalos források szerint nincs ok azt feltételezni róla, hogy terrorista, vagy valamilyen szervezet nevében rontott be az épületbe. A testőrségnek azt mondta, hogy el akarta mondani Barack Obamának, hogy a légkör összeomlóban van és erről tájékoztatni kell a közvéleményt.

Szombaton másik incidens is történt – egy férfi a Fehér Háznál az őrség felszólítása ellenére sem volt hajlandó leállítani az autóját és nem volt hajlandó távozni, de nem hajtott neki a biztonsági torlaszoknak. Nem sokkal korábban gyalog próbált behatolni a Fehér Ház körüli lezárt területre. Őrizetbe vették és illetéktelen behatolással vádolják.

Az incidensek nyomán megerősítették a Fehér Ház őrizetét és felülvizsgálják a biztonsági előírásokat. A szolgálati szabályzat szerint Gonzálezre rá kellett volna engedni az őrkutyákat, de ez nem történt meg, ahogy lövés sem dördült el, feltehetően azért, mert az őrség tagjai nem láttak nála fegyvert. az elnöki család egyébként nem tartózkodott a rezidencián.

Tavaly lelőttek egy nőt, aki nekihajtott a biztonsági torlasznak, majd a Capitolium fellé menekült. A hatóságokat hevesen bírálták, mert az autóban ott volt a nő másfél éves kislánya is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik