Nagyvilág

Ha a keresztényeknek lehet, akkor a sátánistáknak is

Egy amerikai bíróság kimondta, hogy nem lehet kitiltani más egyházak anyagait az iskolákból, ha Bibliát lehet osztogatni.

A floridai Orange County bírósága a múlt hónapban döntött arról, hogy ha keresztény csoportok osztogathatnak Bibliákat és más vallásos írásokat az iskolásoknak, akkor ezt más vallási csoportok és az ateisták is megtehetik – írja a Raw Story.

 

A döntéssel a Sátánista Egyház is élt és eljuttatta a „Nagy Sátánista Foglalkoztatókönyvet”, ami egyebek mellett szókeresőt, kifestőt és összekötögetős rajzokat tartalmaz gyerekeknek. Az egyház szóvivője elmondta, hogy alapvetően soha nem juttatnának el az iskolákba semmilyen népszerűsítő anyagot, mert azt gondolják, hogy tiszteletben kell tartani az egyház és az állami intézmények szétválasztását. Ugyanakkor ha egy iskola vezetése megengedi, hogy vallási iratokat és Bibliákat osztogassanak a diákoknak, az a legjobb, ha azzal együtt minél több vallással megismerkedhetnek a gyerekek.

A diákoknak eljuttatott foglalkoztatókönyvet itt meg is lehet nézni, nem kell aggódni, nincs benne vér és fordított kereszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik