Nagyvilág

Nyíltan vállalta kapcsolatát a leszbikus miniszterpáros

Először beszélt magánéletéről a kolumbiai kereskedelmi miniszternő, akinek kedvese szintén a kabinet tagja: az oktatásügyi miniszternő.

A már régóta tartó párkapcsolat nem volt újdonság a kolumbiai emberek előtt. Cecilia Alvarez (kereskedelmi, ipari és turisztikai miniszter) és Gina Parody (oktatásügyi miniszter) leszbikus kapcsolata nem számított titoknak, de egy pár napja tett rádióinterjú volt az első alkalom, hogy Alvarez – és úgy általában egy magas rangú kolumbiai tisztségviselő – nyíltan beszélt homoszexualitásáról.

Az RCN rádiónak adott interjújában arról kérdezték, hogy van-e politikai vonzata kinevezésének, esetleg az, hogy ő és párja is miniszterek Juan Manuel Santos kormányában, tekinthető-e üzenetnek a melegellenes kormányzati tagoknak. Alvarez ezzel kapcsolatban kijelentette: szexuális irányultságának semmi köze kormányzati munkájához vagy kinevezéséhez.

Elmondása szerint az elnök soha sem foglalkozott a magánéletével, és csak azt az egy szempontot vette figyelembe kinevezésekor, hogy milyen munkát végez. „Gondolom ugyanez a helyzet Gina esetében is” – tette hozzá Alvarez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik