Élet-Stílus

Szidalmazták és összeverték meleg fiukat

A srác videófelvételt készített arról, ahogy családja veszekszik vele, mert a homoszexualitást „választotta”. Mostohaanyja többször meg is ütötte, miközben nagyanyja bíztatta erre - tudósít a Huffington Post.

A húszéves amerikai Daniel Ashley Pierce még tavaly comingoutolt, akkor apja közömbös volt ezzel szemben, mostohaanyja pedig támogatónak tűnt. A nagyszülők szerdai beavatkozásával azonban ők is ellenségessé váltak. Amikor elharapózott a vita, a fiú elindította a videófelvételt, hogy legyen bizonyítéka, „ha bármi történne”. A felvétel gyorsan szétterjedt az interneten.

A felvételen Pierce-nek azt mondják, hogy a szexuális beállítottsága az ő választása, míg a fiú azzal érvel, hogy ez biológia és pszichológia kérdése. A család vallási érveket hoz fel, nagyanyja azt mondja, isten senkit nem teremt így, ezt az utat mindenki maga választja. „Olyan tudományos maszlagot követsz, amilyet akarsz, de én isten szavát követem” – mondja a felvételen az asszony és hozzáteszi, hogy a család nem támogatja tovább, költözzön el, mert elítélik.

Pierce mostohaanyjától kér segítséget, de ő is megváltoztatja véleményét és elutasítja a fiút. „Nagyon jól tudod, hogy nem így születtél és te választottad ezt. Apád mindent megtett a felnevelésedért, nem az ő hibája” – mondja, majd az látszik, hogy a fiút megverik, az apja mocskos buzizza.

Pierce később a Facebookon azt írta, megtagadták és kidobták otthonából, mostohaanyja többször arcon ütötte, miközben nagyanyja biztatta erre. Köszönetet mondott barátainak, hogy kimentették szorult helyzetéből. A Huffington Postnak azt mondta, hogy a nagyszülők reakciójára számított, mert mindig is hangosan kikeltek a melegek ellen, de mostohaanyja viselkedése meglepő és fájdalmas volt számára. A szülők megüzenték a fiúnak, hogy azonnal tüntesse el az internetről a felvételt, de azt már csaknem kétmillióan látták. Emberi jogi szervezetek gyűjtést hirdettek az otthonából kitaszított Pierce-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik