Nagyvilág

Ukrán zászlót tűztek ki Moszkvában

Ismeretlenek egy ukrán lobogót raktak ki a Hét Nővérként is emlegetett moszkvai toronyházak egyikének 176 méteres csúcsára.

Szerda reggel ukrán zászló lengett az orosz főváros központjában magasodó Kotelnyicseszkaja-rakparti lakóház központi tornyán. Az interneten közzétett fényképek tanúsága szerint az elkövetőknek még arra is volt idejük, hogy a csúcsdísz aranyozott csillagának felét kékre fessék, így az Ukrajna nemzeti színeiben pompázott a hajnali napfényben

A moszkvai rendőrség elsődleges információi szerint az ismeretlen zászlótűzők valahogy bejutottak a meglehetős szigorúsággal őrzött épületbe, majd feljutva a legfelső emeletig, a torony külsejét megmászva jutottak el annak csúcsáig. A sajtó úgy tudja, hogy a reggeli órákban őrizetbe vettek egy fiatalokból álló csoportot, akiknél alpinista felszereléseket találtak. Mindannyian fővárosi, illetve Moszkva-környéki lakosok.

Az orosz hatóságok szigorúan tiltanak, illetve keményen megtorolnak bármilyen, a Krím-félsziget elfoglalását, illetve a kelet-ukrajnai szakadárok támogatását ellenző akciót és megmozdulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik