Nagyvilág

Lefejezett amerikai fotójával üzent az Iszlám Állam

A terrorszervezet azzal fenyegette meg Amerikát, hogy kiontja állampolgárainak vérét, ha az amerikai légicsapások embereiket veszik célba. Mondandójukat nyomatékosítandó, bemutatták egy, az iraki megszállás idején lefejezett amerikai állampolgár fényképét.

Azt is bejelentették a dzsihádisták, hogy elfogtak egy japán férfit, akit kémnek tartanak – tudósít az MTI. A japán kormány közölte, hogy a férfi az Iszlám Front nevű ellenzéki csoporttal került kapcsolatba, mely az Iszlám Állam ellen harcol. Fotósként és orvosként érkezett Szíriába. Japán megpróbálja kiszabadítani fogságából.

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke közölte, hogy Amerika nemzetbiztonsági érdeke az Iszlám Állam nevű „vad csoport” feltartóztatása. Amerika hosszú távú stratégia alapján harcol a dzsihádisták ellen és folytatja korlátozott katonai fellépését iraki érdekeltségeinek védelmében – mondta.

Obama szeptemberben az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését vezeti New Yorkban, a fő téma a külföldi terrorista harcosok jelentette fenyegetés lesz. Az iraki és szíriai konfliktusban mintegy tizenkétezer külföldi vesz részt, Amerika reményei szerint ebben az ügyben határozatot fogadnak el az ülésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik