Nagyvilág

A kompbaleset áldozatainak családtagjait vigasztalta a pápa Dél-Koreában

Az áprilisi komptragédia egyes túlélőivel, illetve több halálos áldozat családtagjaival találkozott Ferenc pápa pénteken Dél-Koreában.

A szentatya – egy vatikáni szóvivő beszámolója szerint – Tedzson város stadionjában találkozott az érintettekkel, mielőtt misét celebrált volna egy 50 ezres tömegnek. A szóvivő hozzátette, hogy a pápa nyilvánosan ezúttal nem kíván megszólalni a baleset témájában.

Dél-Korea legsúlyosabb hajószerencsétlensége következett be április 16-án azzal, hogy elsüllyedt a Sewol komphajó több mint 476 emberrel – köztük tanulmányi kiránduláson lévő 325 középiskolás diákkal – a fedélzetén az ország délnyugati partjainak közelében. A hatóságok 293 ember halálát erősítették meg; 172 utast sikerült kimenteni a hajóról, további 11-et pedig azóta is eltűntként tartanak nyilván.

Ferenc pápa – aki már Szöulban is találkozott a kompbaleset néhány hozzátartozójával – csütörtökön érkezett Dél-Koreába, ahol katolikus egyházfő 25 éve járt utoljára. Ötnapos látogatásának kiemelkedő eseménye a tedzsoni látogatás a VI. Ázsiai Ifjúsági Világtalálkozón. Később a szentatya boldoggá avatja a helyi egyház megalapítójaként ismert 124 dél-koreai vértanút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik