Nagyvilág

Fekete tinédzser lelövése miatt voltak összecsapások Amerikában

Szemtanúk szerint fegyvertelen volt az a fiatal, akit több lövéssel ölt meg egy rendőr – írja az MTI. Vasárnap és hétfő este is zavargás tört ki az eset miatt St. Louisban.

Szombat este dulakodásba torkollt egy rendőrségi eljárás, aminek az lett a vége, hogy egy 18 éves fekete fiúnak egy rendőr kioltotta az életét. Az áldozat barátja az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy az úttesten gyalogoltak, amikor egy rendőr az autójából felszólította őket, hogy menjenek fel a járdára. Nem engedelmeskedtek neki, a rendőr ezután a levegőbe lőtt, mire elkezdtek futni. A rendőr újra lőtt, eltalálta az egyik fiút, aki megfordult, felemelte a kezét és elkezdett lehasalni, de a rendőr még többször rálőtt. Az ügyben az FBI vizsgálódik.

A gyilkosság után vasárnap este tiltakozó megmozdulást tartottak, ami rongálásba és fosztogatásba torkollt. Egy áruházat felgyújtottak a tüntetők, itt hétfőn este ismét tüntetők gyűltek össze. A rendőrség szerint a tüntetők kővel dobálták a kivezényelt rendfenntartókat és lőfegyver is eldördült, ezért könnygázzal és babzsákpatronokkal szétkergették az embereket. Öt embert őrizetbe vettek, fosztogatás ezúttal nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik