Nagyvilág

Be se jegyezték Floridában a Gyermekrák Alapítványt

A szervezet törvénytelenül gyűjthetett adományokat Amerikában – közölte az MTI.

A hírügynökség a Floridai Mezőgazdasági és Fogyasztói Szolgáltatási Hivatalnál (FDACS) érdeklődött az alapítvánnyal kapcsolatban, mert a Magyar Nemzet kedden megírta, hogy a hivatal vizsgálatot kezdeményez az amerikai szervezet ellen.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy a Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezetét 2011-ben jegyezték be Florida államban. Ahhoz viszont, hogy jogszerűen gyűjthessen adományokat, a FDACS-nél is regisztrálni kellett volna és rendszeres tájékoztatást adni arról, hogy mennyit gyűjtött és azt mire költötte.

„Ezt a jótékonysági szervezetet nem jegyezték be, ahogy azt a törvény megkövetelné” – írta az MTI-nek a FDACS sajtótitkára. „Megpróbáltunk kapcsolatba lépni velük, de nem kaptunk választ, ezért az információt elküldtük a nyomozati egységünkhöz” – tette hozzá, de megjegyezte, hogy a bejegyzési eljárás folyamatban van.

Balogh Klaudia, az alapítvány kommunikációs igazgatója az MTI-nek azt írta, hogy őket semmilyen hatóság nem kereste, noha a nap 24 órájában elérhető telefonon és e-mailen. Honlapjuk szerint Floridában 2012 nyara óta több rendezvényt, kirándulást és adománygyűjtést szerveztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik