Nagyvilág

Bíróságra mentek, hogy 29 éves fiúk elköltözzön otthonról

Csak a törvény erejével voltak képesek elérni, hogy gyermekük végre a saját lábára álljon.

“Szülőként kötelességetek engem ellátni!”. Ez volt a szülei pekingi lakásában élő, 29 éves férfi válasza, amikor apja és anyja végleg megelégelte, hogy dolgozni nem hajlandó gyermekük még mindig náluk lakik, és közölték vele, hogy el kell költöznie – jelentette a kínai sajtó. A szülőknél akkor telt be a pohár, amikor már barátnőjét is odaköltöztette maga mellé a családi fészekbe.

Az esetről szóló beszámolók szerint a csak álnéven azonosított férfi szülei 1980-ban házasodtak össze, és öt évvel később született meg egyetlen gyermekük, akinek végül mindent megadtak. A fiúnak sikerült bejutnia egy neves egyetemre, és az egyetemisták többségéhez hasonlóan kollégiumba költözött, ahonnan azonban egy hónap után hazatért, mert nem jött ki jól társaival.

A diploma megszerzése után nem talált munkát, és ekkor is szülei segítettek. Apja az egyik barátjának cégénél szerzett neki állást, de a fiú három hónappal később felmondott, mert unalmasnak talála a melót. És utána nem is nagyon keresett másik munkahelyet, napjait inkább otthon töltötte internetezéssel, alvással és közben a szüleitől kért pénzt.

A házaspárnak akkor lett végleg elege abból, hogy “bumeráng gyermekük” még mindig velük él, amikor tavaly összeismerkedett egy lánnyal, és őt is beköltöztette maga mellé a családi otthonba. A szülők a beszámolók szerint csak ekkor kezdték el komolyabban követelni tőle, hogy szerezzen munkát és álljon a saját lábára, de a gyerek magabiztosan közölte velük, hogy kötelességük őt ellátni.

Az ügynek végül per lett a vége, és a bíróság végül kötelezte arra, hogy hagyja el a lakást. Ezt azonban nem tette meg, így végül egy fellebbviteli bíróság mondta ki, hogy a szülőknek nem kötelessége ellátni az olyan gyermekeket, akik képesek lennének munkát találni, és csak azért munkanélküliek, mert nincsen kedvük dolgozni. És mivel a lakás a szülők nevén van, minden joguk megvan ahhoz, hogy kilakoltassák onnan a “29 éves gyereket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik