Nagyvilág

Hihetetlen utazást élt túl a koala

Csaknem 90 kilométeres autóutat élt túl egy autó aljába kapaszkodva egy elütött koala Ausztráliában, és csak az egyik karma tört le.

Az Ausztrália egyik emblémájának számító állat valószínűleg a queenslandi Maryborough közelében “került fel” a személyautóra, amelynek utasai csak a legközelebbi pihenőhelyen megállva vették észre, hogy potyautasuk van.

110-zel is száguldozhattak

Az erszényest gondozásba vevő Australia Zoo koalakórház orvosa mázlistának nevezte az állatot, amiért túlélt, méghozzá kiváló egészségben egy ilyen nagy kalandot.

Az autópályán, amelyen a 88 kilométert a koala a kocsiba kapaszkodva megtette, akár 110 kilométeres sebességgel is száguldhatnak a járművek.

“Elképesztő, hogy túlélt egy ilyen utazást és csak ilyen apró sérüléssel” – mondta Claude Lacasse állatorvos az AFP-nek.

Timberwolf lett a neve

Letört körme miatt fájdalomcsillapítót adtak az állatnak a kórházban, amelyet Steve Irwin, a Krokodilvadászként ismert ausztrál természettudós, állatvédő és televíziós személyiség hívott életre.

Az állatkórház illetékesei megpróbálják pontosan azonosítani a Timberwolfnak elnevezett állat elgázolásának helyét, hogy ott visszaengedjék a vadonba.

Az intézményben havonta mintegy 70 koalát részesítenek kezelésben, az állatok több mint fele közúti balesetben vagy háziállatok támadásiban sérül meg.

Ausztráliában becslések szerint már csak 43 ezer példány fordul elő a sebezhető természetvédelmi státusú erszényesfajból. Tudósok úgy gondolják, az első brit telepesek 1788-as megérkezés előtt több mint 10 millió koala élt Ausztráliában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik