Nagyvilág

Újra indít gépeket Izraelbe a Wizz Air

A fapados társaság július 25-től újra üzemelteti tel-avivi járatait.

A Wizz Air közleménye szerint az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) és az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) visszavonta arra vonatkozó javaslatát, hogy a légitársaságok szüneteltessék a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre tartó járatok működtetését.

A korábbi törlések érintett utasainak jegyeit a következő elérhető járatokra foglalják át – közölte a Wizz Air.
A légitársaság Tel-Avivból Magyarországra, Bulgáriába, Csehországba, Litvániába, Lengyelországba és Romániába működtet útvonalat – tájékoztattak a közleményben.

A Wizz Air kedden este jelentette be, hogy felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig. Szerdán közölték, hogy a Wizz Air továbbra sem közlekedik a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, csütörtök éjfélig meghosszabbították az érintett légijáratok felfüggesztését.

A reptértől mintegy másfél kilométerre történt keddi palesztin rakétatámadás miatt kedden az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), szerdán pedig már az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) sem javasolta a légitársaságoknak, hogy használják a Ben Gurion repülőteret, mert megítélésük szerint a polgári légiközlekedés biztonságát súlyos kockázatok veszélyeztethették.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége szerint jelenleg nincsenek szervezett magyar turisták Izraelben. Ez az időszak ugyanis nem szezonja a szervezett izraeli utazásoknak, egyéni utasok azonban lehetnek az országban – mondta Molnár Judit szóvivő az MTI-nek. Izraelt leginkább az őszi-téli, illetve a téli-tavaszi időszakban keresik fel a turisták, az év hátralévő részében így szeptembertől decemberig várható forgalom. Az utazási irodák abban bíznak, addigra rendeződik a helyzet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik