Nagyvilág

Felvétel bizonyíthatja, hogy a szakadárok lőtték le a gépet

Az ukrán biztonsági szolgálat közölt egy felvételt, ami állításuk szerint arról szól, hogy valaki a helyszínről beszámol az orosz hírszerzésnek arról, hogy ők lőtték le a repülőt.

Két telefonbeszélgetés került fel csütörtök este az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) YouTube csatornájára. A leírás szerint az első egy beszélgetés a Besz (“Ördög”) nevű DNR-parancsnok és a GRU (orosz hírszerzés) ezredese között arról, hogy ők lőtték le az utasszállítót. Később két azonosítatlan ember (“Őrnagy” és “Görög”) beszél, a Görög a helyszínről mondja el Őrnagynak, hogy polgári repülőt szedtek le.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lezuhant vcsütörtökön egy malajziai repülőgép Ukrajnában, a fedélzetén 295 emberrel. A szerencsétlenségnek nincs túlélője. A Hír24 híradójának nyilatkozó biztonságpolitikai szakember szerint az utasszállítót valószínűleg tévedésből lőhették le. Nem kell ugyanis látnia a célpontot annak, aki le akar lőni egy tízezer méteres magasságban repülő gépet, így lehetséges, hogy az utasszállítót katonai célpontnak hitték.

Az első beszélgetésben körülbelül ez hangzik el:

– Az imént lőttük le a repülőt. “минера” csoport.  Enakievo után zuhant le.

– A pilóták? Hol vannak a pilóták?

– Elindultak megkeresni és lefényképezni a lelőtt repülőt. füstöl…

– Hány perccel ezelőtt?

– Nagyjából 30 perccel ezelőtt

A második pedig valahogy így szólna magyarul

– Igen, őrnagy

– Szóval ezek a chernukhinoiak lőtték le a repülőt. a chernukhinoi ellenőrzőpontről. A kozákok, akik chernukhinon állomásoznak. A repülő szétszóródott a levegőben. Az első “kétszázas”, megtaláltuk az első “kétszázast”. polgári.

– Na mi van ott nálatok?

– Röviden száz százalék, hogy polgári jármű

– Sok volt a nép?

– Ne viccelj, a törmelékek egyenesen az udvarokba estek

– Milyen jármű?

– Egyelőre még nem tudtam megállapítani. Nem jártam még a központi résznél. Csak azt néztem, ahol elkezdtek esni az első testek. Ott a belső tartórészek maradékai, székek, holttestek.

– Világos. A fegyverzetből van valami?

– Egyáltalán semmi. Polgári dolgok, orvosi maradékok, törölközők, vécépapír.

– Dokumentumok vannak?

– Igen. indonéz diák van. A thompsoni egyetemről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik