Nagyvilág

A fináléban még hét embert összetörtek a bikák

Hét férfi sérült meg a pamplonai bikafuttatás nyolcadik és egyben utolsó, különösen brutális napján. Egy hatmázsás bika elszakadt a csordától és felnyársalt legalább két embert.

A hétfőn felöklelt résztvevők között van két fiatal ausztrál és egy spanyol férfi. Négy másik ember egyéb módon szenvedett sérülést. Egy Olivito nevű hatalmas bika egy kanyarban megcsúszva elszakadt rohanó társaitól, és a lemaradt futók közül többet megtámadott, kettőt fel is öklelt.

Egyik áldozatát, akit szarvaival a magasba dobott, majd a falnak nyomott, kétszer is megtámadta, menekülés közben is utolérte és szarvát a lábába döfte. A dühöngő bika nagy riadalmat okozott a hétfői futtatáson, amelyet a szezon legfeszültebb pillanatai és legsúlyosabb sérülései jellemeztek.

Idén összesen 42-en kerültek kórházba, kilenc embert még mindig ott ápolnak, köztük Bill Hillman 32 éves amerikai szerzőt, aki egy évtizede rendszeres résztvevője a bikafuttatásnak, és könyvet is írt arról, hogyan lehet túlélni a bikák előli menekülést. A résztvevők közül sokan a versenyt megelőző éjszakát végigdorbézolják, isznak és táncolnak, noha a hatóságok igyekeznek korlátokat szabni a kicsapongásnak.

Idén a rendőrség köröz egy fiatalembert, aki megpróbált szelfit készíteni a bikák elől rohanva, alig pár centiméternyire az állatoktól. Akár 3000 euróra is megbüntethetik, ha úgy találják, hogy tettével veszélybe sodorta más futók testi épségét is. A hétfői futtatás volt a leghosszabb idén nyáron: az andalúziai Miura-tenyészetből való állatok 4 perc és 47 másodperc alatt tették meg a karámtól az arénáig vezető 848,6 méteres utat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik