Nagyvilág

Szörnyethalt a hullámvasútból kizuhanó fiatal

A baleset Spanyolországban történt, hétfőn. A tizennyolc éves izlandi fiatal azonnal életét vesztette.

A kelet-spanyolországi Alicante közelében fekvő Benidorm üdülőhely Terra Mitica vidámparkjában 14 éve működik az Inferno (Pokol) nevű hullámvasút, amely egyes szakaszain 360 fokban fordul és eléri az óránként 60 kilométeres sebességet. A park tájékoztatása szerint korábban nem történt baleset, és egyelőre nem derült ki, hogy miért zuhant ki a fiú a kocsiból. A park illetékesei hangsúlyozták, hogy az Inferno teljesen biztonságos. A halálos baleset ügyében vizsgálatot indítottak a hatóságok.

A kaliforniai Santa Claritában a Six Flags Magic Mountain vidámparkban – az Egyesült Államok egyik legnagyobbjában – hétfőn egy faágnak ütközött a Ninja nevű hullámvasút első kocsija. A kisiklott szerelvényen négyen könnyebben megsérültek, a hat-kilenc méteres magasságból az összes, 22 utast több óra alatt sikerült csak egyenként lehozni a tűzoltóknak.

A baleset nem egészen egy évvel azután történt, hogy az arlingtoni (Texas) Six Flags Over Texas vidámparkban kizuhant a hullámvasútból és szörnyet halt egy nő. A tragédiát balesetként könyvelték el, de a család beperelte mind a vidámparkot, mind a hullámvasutat gyártó német céget, amelyek mindketten tagadják vétkességüket.

2012 szeptemberében a Knott’s Berry Farm dél-kaliforniai vidámparkban három órát töltöttek 90 méteres magasságban a WindSeeker nevű körhinta utasai egy műszaki hiba miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik