Nagyvilág

11 munkás halt meg az összedőlt épületben

Újabb épület omlott össze Indiában: a romok tizenkét munkást temettek maguk alá, közülük tizenegyen életüket vesztették - jelentette a helyi média vasárnap, nagyjából egy héttel azután, hogy egy tizenegy emeletes ház összedőlésének több mint hatvanan estek áldozatául a dél-ázsiai országban.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a dél-indiai Tamilnádu államban lévő raktárépület összeomlásában főként a környező tartományokból érkezett munkások vesztették életüket.

A katasztrófavédelem dolgozóinak egy embert sikerült élve kimenteniük, állapota stabil. A mentési műveletek véget értek, a raktár tulajdonosát őrizetbe vették. A hatóságok a történtek okainak felderítésére vizsgálatot indítottak.

Június 28-án egy épülőben lévő lakóház omlott össze Tamilnádu állam székhelye, Csennai külvárosában. A tragédia következtében hatvanegy ember vesztette életét. Szakértők szerint a katasztrófát a heves monszunesőzések okozták.

A házomlások gyakoriak Indiában, ahol az építők takarékosságból olcsó anyagokat használnak, és nem felügyelik kellőképpen a többemeletes házak építését. Az égető lakáshiány és a korrupció miatt az építők gyakran húznak fel engedély nélkül újabb emeleteket, illetve építenek egész házakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik