Közélet

Kiütött egy téglát, összedőlt az épület

Egy veszélyesen megroggyant lakóházat döntött össze egy jól irányzott mozdulattal egy statikus.

Szemtanúk elmondása szerint a veszélyessé vált épülethez hívott szakember „csak egy téglát vett ki az épületből, mire az egész romhalmazként omlott össze” – írta a Manchester Evening News az Ashton-under-Lyne nevű kisvárosban történt esettel kapcsolatban. Az épület összeomlását egy szemtanú videóra is vette.

A felvételt megnézve egyértelműen látszik, hogy a szemtanúk beszámolója nem igazán pontos. A már magától omladozó épülethez kihívott szakember ugyanis nem „csak egy téglát ütött ki”, hanem egy kiálló gerendát ütögetett, amikor a ház darabjaira hullott. A statikus az Evening News beszámolója szerint éppen felmérte az épület állapotát, amikor az romhalmazzá vált.

A szakembert azután hívták ki, hogy kora reggel a rendőrök teljesen lezárták az egész utcát, ahol a ház állt, mert veszélyesen megdőlt, és úgy nézett ki, bármelyik pillanatban az utcára dőlhet. Ami végül – egy kis segítséggel – meg is történt.

A ház összeomlásáról készült felvétel pedig bejárta az egész brit sajtót.

A héten már láthattak nálunk egy hasonló felvételt, Kínából, ahol egy százméteres hidat döntöttek össze egyetlen jól irányzott légkalapácsütéssel.

Olvasói sztorik