Nagyvilág

Nem tudni, mi van a hite miatt meghurcolt szudáni nővel

Ellentmondásosak a hírek a hitének elhagyása miatt halálra ítélt, később felmentett 27 éves szudáni nőről. Hétfőn szabadon engedték, kedden állítólag újra elfogták a repülőtéren, de a kormány szerint csak néhány órára tartották őrizetben.

A szudáni biztonsági szolgálat szerint Meriam Ibrahim hamisítást követett el, mert a dél-szudáni nagykövetségen kiállított, amerikai vízummal ellátott sürgősségi papírokkal akart az Egyesült Államokba utazni férjével és két gyermekével. Ügyvédje azt mondta, hogy a nőt egy napig tartják rendőrségi őrizetben.

Az amerikai külügyminisztérium ugyanakkor úgy tudja a szudáni kormánytól, hogy néhány órára őrizetbe vették Ibrahimot, de nem tartóztatták le, az amerikai kormányt arról biztosították, hogy biztonságban vannak.

Meriam Ibrahimot korábban kötél általi halálra ítélték a muzulmán hit elhagyása miatt, holott egész életében keresztény volt. Azt is bűnéül rótták fel, hogy keresztény férfival kötött házasságot. Az ügy nemzetközi felháborodást váltott ki, a nyomás hatására hétfőn felmentették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik