Nagyvilág

Izrael lecsapott a Golán-fennsíkon

Légitámadással álltak bosszút a szíriai határnál az ott megölt izraeli tizenéves haláláért.

“Az izraeli hadsereg a szíriai légierő állásait támadta a Golán-fennsíkon. Az Izrael északi részén élők robbanásokat hallottak a határ szíriai oldaláról” – írta az Ynet hírportál. Az izraeli hadsereg megerősítette a légitámadásról szóló híreket, és közölte, hogy kilenc katonai célpontot támadott. Peter Lerner szóvivő a megtorlásra utalva hangsúlyozta, hogy Izrael nem tűri el szuverenitásának megsértését, és meg fogja védeni állampolgárait.

A Golán-fennsíkon húzódó határ Izrael által megszállt oldalán vasárnap halt meg egy 15 éves fiú, miután szíriai oldalról lövések értek egy vízszállító tartálykocsit, amelyen utazott. Ez volt az első haláleset a Golán izraeli oldalán azóta, hogy Szíriában több mint három éve polgárháború tört ki. Két további személy megsebesült a vasárnapi támadásban.

Az incidens Tel-Hazeka körzetében történt, el-Kuneitra határátkelő közelében. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet azt közölte, hogy korábban vasárnap szíriai kormánycsapatok lőttek ahhoz közeli célpontokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik