Nagyvilág

Van, amiben nem köt kompromisszumot Ferenc pápa

Meglepő témában mondta el a véleményét a Szentatya.

“Ebben a kérdésben nem léteznek kompromisszumok” – szögezte le Ferenc pápa egy római nemzetközi kongresszuson, amelynek témája a kábítószer elleni küzdelem volt.

Az egyházfő szerint a drogfüggőség betegség, amelyet nem lehet helyettesítő gyógyszerekkel kezelni, mert az valójában egyet jelent a probléma előtti meghajlással – írja az MTI.

“Mondjatok nemet a drogokra és igent az életre! Így hangzik az üzenet” – hangsúlyozta hallgatóságának Ferenc pápa. Mint mondta, az élet igenlése nem valami elvont dolog, az azt jelenti, hogy a művelődéssel, a sporttal, a munkával és a szeretettel kell foglalkozni.

Nem marad hely a drognak

“Gondoljunk azokra a fiatalokra, akik nem dolgoznak és nem tanulnak. Számukra nincs kilátás és nincs remény, így a kábítószer könnyű prédájává válnak. Ha ezeknek a fiataloknak olyan alternatívákat kínálunk, mint a munka, az iskola vagy a sport, akkor nem marad hely a kábítószereknek” – fogalmazott az egyházfő.

Kiemelte: a könnyű drogok, köztük a marihuána fogyasztásának törvényessé tétele nem megengedhető, hiszen az nem járul hozzá a kívánt sikerek eléréséhez a kábítószer elleni küzdelemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik