Közélet

Segítség! Meghalok! Meghalok! – Újabb fiatalok lettek rosszul kábítószertől

Pattanásig feszült a helyzet Kunszentmártonban. Sürgős lépéseket várnak a lakosok a rendőrségtől és az önkormányzattól.

Pattanásig feszült a helyzet Kunszentmártonban, miután pénteken este újabb két 15 év körüli lány lett rosszul valószínűleg kábítószer fogyasztása miatt. A tinik a tűzoltóság előtt voltak ekkor, így a laktanyában lévő szolgálatvezető meghallotta őket. Ő stabilizálta az állapotukat – írja a szoljon.hu

A történteket a rendőrség is megerősítette. Dr. Botkáné Belinszky Nóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a nyomozás jelenlegi adatai szerint a fiatalok egy, ez idáig ismeretlen anyagot tartalmazó cigarettát szívtak el, melytől bódult állapotba kerültek, majd rosszul lettek.

A lányokat Szentesre, a Dr. Bugyi István Kórházba szállították. Az illetékesektől a lap megtudta, állapotuk hamar jobbra fordult, ennek ellenére benntartották őket megfigyelésre. Szombaton már szüleik felügyelete mellett el is hagyták az egészségügyi intézményt. Meg nem erősített információk szerint rosszullétükért cannabisszármazékok voltak a felelősek.

Újabban többször előfordult, hogy fiatalok lettek rosszul kábítószertől. A rendőrség éppen hétfőn számolt be arról, hogy felszámoltak két, “gyorsító” tablettákat és a cigarettabetétnek való anyagot előállító labort. Az új pszichoaktív szerek készítése, terítése miatt összesen hat embert gyanúsítottak meg. Szabolcsban pedig egy apukát fogtak el a minap, aki gyerekeknek adott el dizájnerdrogot.

A rendőrség néhány hete arra figyelmeztetett, hogy új pszichoaktív szer jelent meg a magyar feketepiacon. Közlésük szerint az elmúlt időszakban a kábítószert, illetve dizájnerdrogokat fogyasztók körében népszerűvé vált az új összetételű anyag, melynek az emberi szervezetre gyakorolt hatása rendkívül káros, országszerte több rosszullét is történt. Egy hónap alatt kilenc megyét érintően 79 büntetőeljárásban mutatta ki igazoltan a Bűnügyi Szakértő és Kutató Intézet az új a szintetikus kannabioid csoportba tartozó szer jelenlétét.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik