Nagyvilág

Súlyos combtörést szenvedett el Mubarak a fürdőszobában

Elesett és eltörte combcsontját és elrepesztette medencecsontját a 86 éves Hoszni Mubarak megbuktatott egyiptomi elnök, aki valószínűleg megszédült a katonai kórházban.

Ügyvédje újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy Mubarakot még csütörtökön meg fogják műteni, amit a napokban több komoly sebészi beavatkozás fog követni – adta hírül csütörtökön az al-Maszri al-Jóm című napilap internetes oldalán.

Az idős exelnök röviddel a 2011-es megbuktatása után került börtönbe, ahol tavaly augusztusig tartották fogva, mielőtt átkerült egy katonai kórházba Kairó Maádi negyedében, ahol azóta házi őrizetben van. Az al-Maszri al-Jóm biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Mubarak már a Tora börtön kórházi részlegében is kétszer földre zuhant, sőt két hónapja már ott is elesett egyszer, ahol jelenleg őrzik. Orvosai szerint a volt államfőt az eset sok hónapig az ágyhoz fogja kötni.

Biztonsági illetékesek elmondták, hogy a baleset alatt Mubarak egyedül tartózkodott a mosdóban, s hozzátették, hogy az esést valószínűleg hirtelen szédülés okozta.

Mubarak jelenleg egyik perének újratárgyalására vár, amelyben azzal vádolják, hogy felelős a megbuktatásához vezető felkelésben résztvevő számos tüntető erőszakos haláláért. Májusban egy másik perben korrupciós vádakkal három év szabadságvesztésre ítélték, de egyelőre nem szállították át a Tora börtönbe, ahol ugyanabban a perben elítélt két fia tölti négy-négy éves börtönbüntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik