Nagyvilág

Börtönt kapott egy magyar férfi Németországban

Egy apró figyelmetlenség - és egy korábbi nagyobb baklövés - miatt kell másfél évet börtönben töltenie annak a magyar férfinak, akit hétfő este kaptak el a német rendőrök a német A4-es autópálya aacheni szakaszánál. Eltévesztette az utolsó autópálya-kijáratot Hollandiában és már csak Németországban tudott volna visszafordulni - írja a bild.de.

Másfél évet tölthet egy német börtöncellában az a 29 éves magyar férfi, aki hétfő este elvétette az utolsó, még a német határ előtti autópálya-kijáratot Hollandiában – írja a bild.de. Egy kis hiba még a szigorukról híres németeknél sem ér másfél év börtönt – a kiutasítás megsértése viszont igen.

A peches férfit 2011-ben drogkereskedelem miatt három és fél év börtönre és az országból való kiutasításra ítélte a passaui bíróság. Büntetése egy részét le is töltötte, a maradékot pedig most fogja, mivel illegális határátlépése miatt a fennmaradó másfél évet is rácsok mögött kell töltenie.

A Hollandiában dolgozó férfi a rendőröknek elmondta: Herleen után, még a német határ előtt elvétette az utolsó autópálya-kijáratot. Az első lehetőségnél vissza akart fordulni, azonban erre másfél évig nem lesz lehetősége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik