Nagyvilág

„Forradalom”, lövöldözés, öngyilkosság

Las Vegasban két rendőrt és egy civilt ölt meg egy ámokfutó páros. Később maguk ellen fordították fegyverüket.

Lőfegyverrel megsebesített két rendőrt egy Las Vegas-i pizzériában egy nő és egy férfi – közölte a helyi rendőrség. A két rendőr olyan súlyosan megsebesült, hogy később meghalt. A két támadó egyike azt kiabálta a pizzériában: “Forradalom!”.

A tettesek ezután átmentek egy hipermarketbe, ahol agyonlőttek egy embert. A rendőrség egyelőre nem közölte, ki a harmadik halálos áldozat. Ezt követően egy előre megbeszélt terv alapján öngyilkosságot követtek el az áruház hátsó részén. Egyelőre nem lehet tudni a támadók tettének indítékát.

Néhány napja Seattle egyik egyetemén nyitott tüzet egy magányos ámokfutó. A tettes  a Seattle Pacific University egyik központi épületének aulájában lövöldözött, a hallgatók fogták le, amikor megpróbálta újratölteni fegyverét. A hatóságok eleinte akkor is kerestek egy második tettest is, de később kiderült, hogy a lövöldöző egyedül volt. Néhány héttel korábban egy kaliforniai egyetemen lövöldözött egy pszichikai problémákkal küzdő ámokfutó. Hat embert ölt meg, majd magával is végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik