Közélet

Benyugtatózva őrzik a békési családirtót

Halálsor – a békési ámokfutó ügyvédje a híres amerikai film börtönkörülményeihez hasonlította a környezetet, ahol ügyfelét őrzik.

Meglátogatta ügyvédje a május utolsó napján öngyilkosságot megkísérlő, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzött férfit. A családapa – aki két embert megölt, kettőt pedig megsebesített egy magyarbánhegyesi házban –  folyamatosan nyugtatókat kap, nincs kihallgatható állapotban. Védencem teljesen összeroppant, próbáltam lelket önteni belé, és eltéríteni öngyilkossági szándékától – mondta a Borsnak dr. Karakas Attila.

A lövöldöző állítólag állandóan gyermekét emlegeti. Az ügyvédje szerint a férfit olyan körülmények között tartják, ami leginkább a híres amerikai film, a Halálsoron körülményeihez hasonlít. Szeretnék, hogy mihamarabb visszakerülhessen Békés megyébe, ahol a hozzátartozói is könnyebben látogathatnák.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, a férfi május közepén, a délutáni órákban jelent meg a családi házban, ahol  fegyverrel többször meglőtte az ott lévő négy embert. Egy férfi és egy nő – a férfi gyermekének nagymamája és anyjának párja – a helyszínen meghalt, ketten pedig – az édesanya és a nagyszülő élettársa – életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Gyermeke vélhetően végignézte a lövöldözést.

A férfi élettársát is meggyanúsították a rendőrök, méghozzá bűnpártolással, mivel ő gyanú szerint ő tüntette el a gyilkos fegyvert, melyet végül a Kettős-Körősben találtak meg az egyenruhások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik