Nagyvilág

Atomrakétát vitt el az árvíz az oroszoknál

Utak, vágányok, házak és hidak után immár ballisztikus rakétákat magával ragadott a szibériai Altaj térségében hetek óta pusztító árvíz.

A bijszki járási Malo-Ugrenyovo határában vasárnap feneklett meg az a hatalmas, henger alakú fémtárgy, melynek fotójáról a szakértők megállapították, hogy egy nukleáris robbanófej célba juttatására is alkalmas interkontinentális rakéta egyik fokozata.

A hatóságok elismerték, hogy az árvíz nemrég elmosott egy titkos katonai létesítményt a közelben, ahol ballisztikus rakétákat és azok alkotóelemeit tárolták. Az áradás okozta károk felmérését végző helikopterek személyzetének beszámolói szerint a szóban forgó térségben még számos hasonló, rakétára emlékeztető tárgyat láttak sodródni az árral.

Az orosz űrhivatal, azaz a Roszkoszmosz illetékesei a sajtónak elmondták, hogy valószínűleg a rakétakilövéseket követően aláhulló fokozatokról van szó, amelyeket minden alkalommal gondosan begyűjtenek, dezaktiválnak és fertőtlenítenek. Legalábbis a zömüket. Abból amit sikerül megtalálniuk…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik