Nagyvilág

Tűz pusztított egy dél-koreai szanatóriumban, 21 halott

Harminc perc alatt fékezték meg a lángokat, az áldozatok többsége idős beteg volt.

Tűz ütött ki szerdán egy jórészt időseket ápoló szanatóriumban Dél-Koreában, a rendőrség és a tűzoltóság tájékoztatása szerint huszonegyen meghaltak, hét embert kórházba vittek, közülük hatnak az állapota válságos – írja az MTI.

A tűzoltók mintegy 30 perc alatt eloltották a Szöultól mintegy 300 kilométerre délre, Dzsangszongban lévő szanatórium egyik épületében keletkezett lángokat, ennek ellenére fojtogató füst töltötte be a helyiségeket, a tűzoltóság szerint ezzel magyarázható, hogy ilyen sokan életüket vesztették.

Az első emeletről mintegy tíz betegnek sikerült kimenekülnie nem sokkal a tűz keletkezése után, a második emeleten lévő nagyjából harminc ápolt azonban ki volt téve a mérgező füstnek – közölték a hatóságok.

A páciensek többsége 70-80 éves, Alzheimer-kór, stroke vagy más betegség miatt ágyhoz kötött idős ember volt. Az épületben mindössze egy nővér volt szolgálatban a tragédia idején. A tűzben az ápoló is meghalt.

Dél-Koreában pár nap leforgása alatt ez volt a második súlyos tűzeset. Hétfőn heten meghaltak, 41-en megsérültek egy Szöultól északnyugatra lévő buszpályaudvaron keletkezett tűzben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik