Nagyvilág

Hét halott egy buszpályaudvaron kitört tűzvészben

A lángok egy építési területen csaptak fel, a reggeli csúcsforgalom idején Szöul egyik elővárosában.

A tűz reggel 9 órakor keletkezett az átépítés alatt álló zsúfolt buszpályaudvaron a dél-koreai fővárostól északnyugatra található városban – jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség. A helyi hatóságok közlése szerint a tragédiában hét ember vesztette életét és húszan sérültek meg. A sérülteket füstmérgezéssel szállították kórházba, közülük ketten kritikus állapotban vannak.

A holttesteket egy építési területen találták meg, a bevásárlóközpontot is magába foglaló komplexum alagsorában, ahol a tűzoltók közlése szerint hegesztési munkák közben keletkezett a tűz. A lángokat nagyjából húsz perc alatt oltották el a 250 busz fogadására alkalmas terminálon, mely fontos tömegközlekedési csomópontja a fővárosba ingázó embereknek.

A halálos tűzvész azután történt, hogy több mint háromszázan haltak meg egy kompbalesetben a távol-keleti országban.  A dél-koreai elnöknő alig egy hete kért újra bocsánatot a tragédiáért és biztonsági szabályozás széleskörű reformját ígérte, hogy hasonló balesetek többet ne történjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik