Nagyvilág

Szexshop nyílik a parlament mellett

A "Felnőttek világa" nevű szexshop-hálózat üzletet nyit Fokvárosban, a Dél-afrikai Köztársaság parlamentjének közvetlen közelében.

Egy efféle üzlet megnyitása a parlament tőszomszédságában nem tesz jót a politikai intézmény jó hírének és feddhetetlenségének – tiltakozott közleményében a dél-afrikai kormánypárt. A bolt közelsége a törvényhozás épületéhez sértheti némelyek erkölcsi érzékenységét és vallási meggyőződését, valamint eltántoríthatja az embereket a parlament felkeresésétől, hiszen az épület mindenki számára nyitott, és napjában többször látogatják iskolás korú gyermekek, vallási közösségek tagjai, illetve turisták – tették hozzá.

A nyilatkozat csupán néhány órával azután látott napvilágot, hogy a The Sowetan nevű helyi lap gunyoros cikkben számolt be arról, hogy ez alkalommal senki nem talált semmi kivetnivalót abban, hogy a boltocska cégére kedden megjelent egy parlamenthez közeli épület homlokzatán. A “Felnőttek világa” 2004-ben egyszer már kénytelen volt lehúzni a rolót ugyanezen a környéken, miután az ANC képviselői a fiatalok védelmére hivatkozva betiltották az üzlet tevékenységét.

A kormánypárt azt követeli Fokváros önkormányzatától, amelyet az ellenzék legfőbb erejét adó Demokratikus Szövetség (DA) igazgat, magyarázzák meg, hogyan engedélyezhették a szexshop működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik