Nagyvilág

Legalább húsz halott egy vonatbalesetben

Egy személyszállító vonat ütközött össze egy álló tehervonattal India egyik északi államában. A szerencsétlenségnek legalább húsz halálos áldozata van.

Ma reggel, a hat kocsiból álló személyszállító expressz, miután megkísérelt fékezni , belerohant az állomáson várakozó áruszállító vonatba. A halottak száma egyelőre húsz fő, de ez még emelkedhet, mert a mentő alakulatok még nem szabadítottak ki minden vonatba rekedt utast.

Az ütközés helyszínére, Sant Kabir Nagarba, különvonatot indítottak orvosokkal, rohammentősökkel, akik segítséget nyújtanak a helyszínen a bennrekedt utasok ellátásában. A sérültek között van a vonat vezetője és a segédvezetője is, akiknek kritikus az állapota.

A balesetet egyelőre nem tudni mi okozta, a hatóságok még keresik az állomásfőnököt, aki a baleset után eltűnt a helyszínről.

Az indiai vasúttársaság 9000 személyszállító vonatot üzemeltet és naponta 18 millió utast szállít. A szegényes körülmények és a gyakori emberi mulasztás miatt sajnos jellemzőek a vonatszerencsétlenségek. Tavaly decemberben 26 ember halt meg, amikor tűz ütött ki egy expresszen, augusztusban pedig 28 ember lelte halálát, amikor egy expressz belerohant a síneken áthajtó autóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik