Nagyvilág

Megtámadták a szomáliai parlamentet

Az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista milícia és a biztonsági erők tűzharcának legalább nyolc halálos áldozata van.

“Autóba rejtett pokolgép robbant a parlament bejárata előtt, majd egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Eddig négy rendőr halt meg. A képviselőket és más alkalmazottakat rögtön az autórobbanás után kimenekítettük. A terroristák még mindig lőnek az épületre a közeli mecsetből” – mondta egy rendőr ezredes.

Az egyik halálos áldozat egy katona, aki megpróbálta megakadályozni, hogy az öngyilkos merénylő bejusson a törvényhozási épületbe – tette hozzá. Az al-Shabaab katonai szóvivője közölte hírügynökségekkel, hogy embereik támadták meg a parlamentet. Egyben azt állította, hogy a tűzharc már a törvényhozás épületén belül folyik.

Egy képviselő elmondta, hogy a parlamentben kaotikus állapotok vannak: székek felfordítva hevernek a padlón, lövedéknyomok vannak a falakon, és lőszerhüvelyek szanaszét. Állítása szerint két menekülő képviselőtársa megsebesült. Szemtanúk szerint az utcán tíz járókelő sebesült meg.

A mogadishui állami rádió azt jelentette, hogy a parlamenti képviselők mind biztonságban vannak, és a biztonsági erők minden támadót ártalmatlanná tettek, mielőtt bejuthattak volna az épületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik