Nagyvilág

Putyin szabadon engedett három tigrist

Ismét Oroszország fő állatvédőjeként pózolhatott Vlagyimir Putyin az amuri területen tett látogatása alkalmával.

A ritka és védett amuri tigrisekre 2012-ben találtak rá a zselungyinszkiji vadrezervátum környékén. Az anyjukat orvvadászok ölték meg. A másfél éves fiatal állatok mostanra “sikeresen elvégezték a rezervátumban a túlélési tanfolyamot”, hogy képesek legyenek az önálló életre a vadonban. Egy évig még felügyelet alatt lesznek, műholdas adóvevőt építette be nyakörvükbe, amely 12 hónap múlva magától lekapcsolódik.

A rezervátumban készült videofelvételek szerint a hím tigrisek, Kuzja és Borja rögtön kifutottak a konténerekből, ahogy Vlagyimir Putyin tisztes távolságból kinyitotta azok ajtaját. Az Ilonának elnevezett nőstény azonban minden noszogatás ellenére sem volt hajlandó elhagyni a szállító alkalmatosságot. Félórán keresztül próbálkoztak azzal, hogy kimozdítsák, sőt kikergessék a konténerből a tigrislányt, végül az orosz elnök azt javasolta, hagyják Ilonát megnyugodni, hogy aztán saját akaratából indulhasson neki a tajgának.

Az orosz tévések a farmernadrágba és bőrdzsekibe öltözött Putyint mutatták elsősorban, már csak azért is, mert a tigriseket csak addig lehetett látni, amíg kirohantak a biztonság kedvéért drótkerítéssel körbevett konténerekből. A 61 éves orosz elnökről a Kreml által kialakított képhez hozzátartozik az egészséges, sportos életmód, az állatok és a természet szeretete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik