Nagyvilág

“Apokaliptikus következményekkel járhat a természet pusztítása”

A környezetvédelem fontosságára, és a globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztet a katolikus egyházfő.

„Ha pusztítjuk a teremtést, végül a teremtés fog elpusztítani bennünket” – hívta fel a figyelmet a környezetvédelem, és a globális felmelegedés elleni harc fontosságára Ferenc pápa. A Genezist idézve azt mondta, hogy amikor Isten megteremtette a világot, és körbenézett, az látta, hogy jó, és az embert azzal bízta meg, hogy vigyázzon rá. A világ nem a tulajdonunk, amivel azt tesszük, amit csak akarunk, hanem Isten csodálatos ajándéka, amit megfelelő tisztelettel kell kezelnünk – írja a Vatikáni Rádió weblapja.

Kiemelte, hogy Assisi Szent Ferenctől, és a hozzá hasonló szentektől azt kell megtanulnunk, hogyan éljünk úgy a tudás ajándékával, hogy közben harmóniában maradunk a természettel. A Pápa szerint a Föld kincseinek kizsigerelése, miközben terjed a világban a szegénység, bűn.

„Amikor kizsákmányoljuk a teremtést, annak a jelét pusztítjuk el, hogy Isten szeret bennünket. Azzal azt mondjuk Istennek, hogy nem jó úgy, ahogy megteremtetted, nem szeretjük, mert sokkal jobban szeretjük magunkat.”

A természet szépségeinek, és a kozmosz nagyságának tisztelete keresztény érték, megtagadásuk apokaliptikus következményekkel járhat – hívta fel a figyelmet a globális klímaváltozás következményeire Ferenc pápa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik