Nagyvilág

Észak-Korea mindenkit “könyörtelenül megbüntet”

Phenjan bekeményített - legalábbis szóban. Nem csitul a szócsata a két Korea között.

Egy észak-koreai kormányzati propagandalap azzal fenyegette még a szöuli védelmi minisztérium szóvivőjét kedden, hogy “hatalmás árat fog fizetni”, amiért előző nap azt mondta, Észak-Koreának minél előbb el kéne tűnnie a Föld színéről.

Az Uriminzokkiri észak-koreai internetes propagandaoldal azt írta, “nem fogunk ölbe tett kézzel ülni, amíg ez a veszett kutya hangosan ugat”, és arra figyelmeztette Kim Min Szok szóvivőt, hogy Phenjan mindenkit “könyörtelenül megbüntet”, aki sértegeti a kommunista országot és annak vezetését – írja az MTI.

Kim hétfőn egy szöuli sajtóértekezleten úgy fogalmazott, hogy Észak-Korea nem tekinthető valódi országnak, és létezése csak egyetlen ember javát szolgálja – minden bizonnyal Kim Dzsong Un diktátorra gondolt.

Korábban kisebb nyilatkozatháború bontakozott ki a két Korea között, miután Phenjan durva szexista és rasszista gyalázkodásba kezdett Pak Gun Hje dél-koreai elnök asszonnyal és Barack Obama amerikai államfővel szemben.

Az utóbbi hetekben az észak-koreai média “külső erőkkel kokettáló öreg prostituáltnak” nevezte a dél-koreai államfőt, Barack Obamát pedig a phenjani állami hírügynökségben “kártékony fekete majomnak” bélyegezte, akinek jobb lenne, ha “más majmokkal élne együtt egy afrikai vadasparkban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik