Nagyvilág

Bombariadó volt az exkancellár születésnapi buliján

Megzavarták a 70 éves Gerhard Schröder vacsoráját egy hotelben, amit a fenyegetés miatt ki kellett üríteni.

Bombariadó szakította félbe a Gerhard Schröder volt német kancellár 70. születésnapja alkalmából rendezett fogadást, amelyen Oroszország berlini nagykövete is részt vett – jelentették kedden német tömegtájékoztatási eszközök.

A hétfő esti díszvacsorát a Rotschild Bank rendezte a Frankfurt melletti Kronberg hotelben. A vendégek között volt Vlagyimir Grinyin nagykövet is. A szállodához érkezett névtelen fenyegetésben ismeretlenek egy “végzetes eseményt” helyeztek kilátásba. A hotelt kiürítették és keresőkutyákkal átvizsgálták, de nem találtak robbanószerkezetet.

Bírálták, mert Putyint ölelgette

Gerhard Schröder, aki 1998 és 2005 között volt Németország kancellárja, az Északi Áramlat földgázvezeték felügyelőtanácsának elnöke és a Rotschild Csoport tanácsadóinak egyike. A gázvezeték Oroszországot és Németországot köti össze.

A volt politikus április 7-én töltötte be a 70 évet. Április végén Németországban heves bírálatok érték amiatt, hogy egy másik születésnapi ünnepségén, amelyet az Északi Áramlat rendezett Szentpétervárott, Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vett és az ünnepség után olyan fényképek láttak napvilágot, amelyeken Putyin és Schröder szívélyesen átölelik egymást. Az ukrajnai válság fényében a német kormány emberi jogi megbízottja és Schröder pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) is bírálta emiatt a volt kancellárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik