Élet-Stílus

Látott már Nagy-Magyarországos tortát? Vagy turulosat? Most láthat!

Mostanában már nem trendi a kerek torta és rajta a szám, sokkal menőbb a tematikus torta. Íme, a cukrászipar szélsőséges remekei!

A leadben szereplő remekei kifejezést akár úgy is írhattuk volna, hogy „remekei”. A „sokkal menőbb” után pedig feltétlenül meg kell jegyezni, hogy csak bizonyos körökben menő az ilyen, Sneider Roy Tamás ezt szubkultúrának mondaná.

Tudják, ő az, aki szkinhead volt és a parlament alelnöke lett.

A legnemzetibbek egy helyen

A Tumblren van egy oldal, ahol összegyűjtik ezeket a tortákat, pörgeti az ember lefelé, de rengeteg kérdés merül fel, túl azon, hogy „miért?” Mert ez nem vetődik fel, minek is.

Egy szeletnyi Erdélyből?
Kép: Tumblr

Hogy eszi az ember az ilyen tortákat? – ezen gondolkodom hosszú percek óta. Egy Nagy-Magyarország-tortából nem szeleteket vágunk, hanem körbesszük? Először egy kis Erdély, majd Felvidék, aztán Kárpátalja, a trianoni határoknál megpihen az ember, megemlékezik, majd mehet tovább az evés-ivás.

Korpa közé keveredve

Az oldalon találtunk egy renitens tortát is, a torta alakja ugyan Magyarország, abból is a kisebb kiadás, de az EU-s értelemben vett régiók vannak rajta bejelölve, közepén egy rágógumival, ez pedig nagyon nem nemzeti.

Lári-fári, ez nem is nemzeti, inkább uniós torta
Kép: Tumblr

Szent Torta

Biztos, hogy a Parlamentben az igazi Szent Korona van kiállítva és nem egy torta? Kezdünk elbizonytalanodni, annyi remekműre bukkantunk az oldalon, a kisebb szépséghibák fölött azért szemet hunyunk. Hiányos kereszt, feketében tetsző korona, mindegy, a szándék a lényeg.

Rohamsisak, koronává alakítva
Kép: Tumblr

Az igazi „csináld magad” mozgalom

Ha eddig bárkinek kétséges lett volna, hogy ezeket a tortákat nem cukrászmester csinálja, hanem a nagyi/anyu otthon, akkor itt a minden kétséget eloszlató bizonyíték, lehet kapni Nagy-Magyarország tortaformát.

Vajon van normál méretű Magyarországos tortaforma is?
Kép: Tumblr

Hány éves vagy, Áron?

A szülinapjukra nemzetit tortát kérő ünnepeltek is biztos van kedvencük mondjuk a hét vezérből (például Ond), nekem pedig van kedvenc nemzeti tortám, kettő is, de egyik sem a nemzeti panna cotta. Pedig van ilyen.

Áron nem, nem, soha nem lesz 12 éves!
Kép: Tumblr

Nemzeti kupa, nemzeti torta, Bourbon whisky
Kép: Tumblr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik