Nagyvilág

Botrányt okozott a miniszterelnök lánya Új-Zélandon

A művészeti egyetemre készülő Stephanie Key önarcképén meztelenül, bennszülöttek „szent tárgyaival” örökítette meg magát.

A képen John Key lánya majdnem teljesen meztelenül, keblén egy piros csillaggal és csipkebugyiban pózol rózsaszín indián tollas fejdísz és békepipa társaságában. A provokatív önarcképeivel már évek óta feltűnést keltő Stephanie Key legújabb képével egy Új-Zélandon élő észak-amerikai indián nő, Desi Rodriguez Lonebear haragját vívta ki – írja az MTI.

A cheyenne törzsből származó nő felszólította Stephanie-t, hogy kérjen bocsánatot az észak-amerikai őslakosoktól. Úgy vélem, a kép hihetetlenül sértő és ízléstelen. Egy majdnem teljesen pucér nőt látok, harci fejdísszel a fején és békepipával a kezében, és így a legszentebb tárgyainkból űz csúfot – jelentette ki Lonebear a Herald on Sunday című lapnak. Az indián nő követelte, hogy Key vegye ki egyetemi portfóliójából a képet.

Stephanie Key a Paris College of Art párizsi képzőművészeti magánegyetemre szeretne felvételt nyerni, s ehhez készíti olykor provokatív műalkotásait. A 21 éves lány már több, önmagát ábrázoló műalkotásán szerepel majdnem teljesen pucéran: egy képén szusifalatok, egy másikon hamburger és sült krumpli, egy harmadikon egy polip fedte csak legintimebb testrészeit.

A Montana államból származó Desi Rodriguez Lonebear kifakadása nem hatotta meg az új-zélandi miniszterelnököt, aki nagyszerűnek nevezte lánya munkáit, és “szerető, büszke” apának mondta magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik