Nagyvilág

Michelle Obama: “Hozzátok vissza a lányainkat!”

Az amerika first lady is aggódik a Nigériában elrabolt diáklányokért.

A közösségi médiában a maguk egyszerű módján a #BringBackOurGirls (~Hozzátok vissza a lányainkat) hashtaggel fejezik ki aggódásukat a felhasználók a Nigériában elrabolt diáklányok iránt.

A Nigéria északi részén 2009 óta lázadást folytató szervezet nemrég elismerte, hogy tagjai a múlt hónapban elraboltak több mint kétszáz diáklányt Borno államban. Abubakar Sekau, a szervezet vezetője közölte: rabszolgaként fogják kezelni, eladják és házasságra kényszerítik a diáklányokat.

John Kerry amerikai külügyminiszter kedden felajánlotta Goodluck Jonathan nigériai elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során, hogy Washington szakértői csoportot küld az afrikai országba az elrabolt lányok utáni keresés segítésére. Az ajánlatot a nigériai elnök “üdvözölte”, de annak részleteit még pontosítani kell – közölte Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő.

Michelle Obama first lady is az együttérzését fejezte ki azon a fotón, ami a Fehér Ház Facebook-oldalára kikerült:

A Boko Haram (a szervezet neve hausza nyelven azt jelenti, hogy tilos a nyugati oktatás) 2009 óta egyre véresebb lázadóharcot vív az északkeleti és középső országrészben, amely során már ezrek haltak meg. A szervezet iszlám államot akar megteremteni az afrikai ország északi, muzulmán többségű felén, és a saría (muzulmán vallási jog) radikális változatának bevezetését, valamint a nyugati behatások teljes kizárását akarja elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik