Nagyvilág

Lemészároltak egy falut

Több mint kétszáz halálos áldozatot követelt a Boko Haram iszlamista szervezet újabb súlyos támadása Nigéria északkeleti részén.

A Daily Trust című nigériai lap értesüléseire hivatkozva a dpa német hírügynökség közölte, hogy szerdára virradóra fegyveresek támadtak az északi Borno szövetségi államban található Gamboru falura, amelynek lakói közül több százat lemészároltak. Az APA osztrák hírügynökség pedig egy másik helyi lap, a The Punch alapján 300 halottról ír.

“A halottak összeszámlálása még mindig tart. Eddig kétszáz halálos áldozatnál tartunk, ez a szám azonban egészen biztosan tovább növekszik” – mondta Abdulharman Terab helyi politikus. Helyi illetékesekre hivatkozva az AFP francia hírügynökség közölte, hogy a szintén Bornóban található Warabe faluból vasárnap elrabolt diáklányok száma nyolcról tizenegyre nőtt.

Ölik egymást

A sors iróniája, hogy a falura azért támadhattak rá a fegyveresek, mert a rendfenntartókat északra vezényelték, ahol a 200-nál is több elrabolt lány után kutatnak. Az alábbi (nem véres, de annál lehangolóbb) videó Dél-Szudánban készült, kicsit az egész afrikai helyzetet is jelképezi: a mezőn fegyveresek rohannak, kerepelnek a kalasnyikovok, a békefenntartók pedig biztos távolból kísérik szemmel az eseményeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik