Nagyvilág

Lelőtte az emberrablókat az áldozatuk

Rajtavesztett két fegyveres emberrabló Jemenben: kiszemelt áldozatuk agyonlőtte őket. A rendhagyó eset csütörtökön történt Szanaában - közölte a jemeni védelmi minisztérium.

Az emberrablók egy külföldit akartak magukkal kényszeríteni a jemeni főváros előkelő üzleti és diplomáciai negyedéből, ám a férfi pisztolyt rántott és végzett támadóival. Az emberrablókat cinkosuk egy közelben parkoló autóban várta, ám amikor látta, hogy visszafelé sül el a próbálkozás, “hanyatt-homlok” elhajtott.

A jemeni védelmi minisztérium nem fedte fel a külföldi nemzetiségét, ám egy rendőrségi forrás a Hszinhua kínai hírügynökségnek azt mondta, orosz állampolgár a magát megvédő férfi, aki egy oroszországi olajtársaságnak dolgozik. A férfi sértetlenül hagyta el a lövöldözés helyszínét.

Jemenben igen gyakoriak az emberrablások, az elkövetők többnyire terroristák és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai, vagy ahhoz kötődnek. Az utóbbi két hónapban legalább hat külföldit raboltak el az arab országban. Az elraboltak többségét sértetlenül szabadon engedik busás váltságdíjért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik