Nagyvilág

Kiutasították Kanada moszkvai nagykövetségének első titkárát

Oroszország kedden kiutasította Kanada moszkvai nagykövetségének első titkárát válaszként egy orosz diplomata néhány héttel ezelőtti kitoloncolására - vált ismertté külügyminisztériumi források nyomán.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta: kedden arról tájékoztatták Kanada moszkvai nagykövetségét, hogy a külképviselet első titkárának 14 napon belül el kell hagyni az Oroszországi Föderációt.

A lépés arra válaszul született, hogy április 9-én kiutasították az ottawai orosz nagykövetség helyettes katonai attaséját Kanadából. A hírügynökségek nem közölték, hogy Kanada miért utasította ki az ottawai orosz katonai attasé helyettesét.

A Voice of America amerikai közszolgálati rádió a kiutasítások kapcsán arról jelentett: John Baird kanadai külügyminiszter kedden úgy nyilatkozott, hogy országának erkölcsi kötelessége a NATO-val és szövetségeseivel egyetértésben támogatni Ukrajnát, amely az Oroszország jelentette fenyegetéssel néz szembe. Azt mondta, hogy békét, jólétet, biztonságot és szabadságot kíván Ukrajnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik