Nagyvilág

Feszülten lesi Janukovics hazatérését az ukrán titkosszolgálat

Hírügynökségi értesülések szerint Janukovics már e hétvégén visszatér Ukrajnába, hogy átvegye a hatalmat a délkeleti régióban, és a szakadárok támogatásával elinduljon Kijevbe.

A hírt az orosz REGNUM hírügynökség röppentette fel, amit Szergej Akszjonov, az orosz elnök krími helytartója is alátámasztott. Az oroszok által bekebelezett fekete-tengeri félsziget első embere a Twitteren felhívást tett közzé, melyben felszólítja a délkelet-ukrajnai ellenállókat, hogy szervezzenek megerősített csapatokat a megbuktatott ukrán elnök fogadására és védelmére, aki még a húsvéti ünnepek alatt hazatér Ukrajnába.

Az ukrán sajtó Oleg Mahinszkij megbízott országos főügyészre hivatkozva kacsának minősítette ezeket a híreszteléseket. Tény viszont, hogy a biztonsági szolgálat megerősített egységei minden eddiginél intenzívebben ellenőrzik az országutakat és a repülőtereket. Szemtanúk beszámolói szerint minden egyes Oroszország irányából érkező járművet átkutatnak, láthatóan egy bizonyos embert keresve.

Különösen nagy készültség tapasztalható a kelet-ukrajnai Bergyanszk repülőterén, ahol az Ukrán Biztonsági Szolgálat szinte teljes vezérkara összegyűlt, és a terminál személyzetét a titkosszolgálat munkatársaira cserélték – adta hírül szombaton az ukrán TSZN híradóműsor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik