Nagyvilág

Nagyon erős földrengés rázta meg Mexikót

Áldozatokról és jelentős károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

A Richter-skála szerint 7,5-es erősségű földmozgás volt Mexikó középső részén – adta hírül az MTI.

A földrengés epicentruma Guerrero szövetségi államban, Mexikóvárostól 273 kilométerre délnyugatra volt. Helyszíni beszámolók szerint a főváros épületei jó fél percig remegtek a földmozgás miatt, sok helyen ablakok törtek be és törmelék hullott a magasabb házakról, az emberek pedig az utcákra menekültek.

A mexikói katasztrófavédelem vezetője a Twitteren annyit közölt, hogy egyelőre nem tud komolyabb károkról. Amerikai előrejelzések szerint nem várható szökőár Mexikó nyugati partjainál a rengés után.

A földmozgást az epicentrumhoz közeli Acapulco üdülővárosában is érezni lehetett, ahol sokan a húsvéti szünetet töltik, de onnan sem érkezett hír komolyabb következményekről. Mexikóváros a húsvét miatt a szokásosnál kevésbé volt zsúfolt, beszámolók szerint elsősorban a turistákat rémítette meg a földrengés.

Ugyanakkor a fővárosban általában a kisebb és távoli epicentrumú földrengések is komolyabb károkat szoktak okozni a talaj lazaságából adódóan, miután Mexikóváros jó része lecsapolt tavak üledékére épült. 1985-ben egy 8,1-es erősségű földrengés miatt hatezer ember halt meg és sok épület romba dőlt a mexikói fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik