Nagyvilág

Zsidók elleni támadás: három halott

Kansas Cityben történt rasszista támadás. Egy hetven év körüli férfi lövöldözött két helyen.

Három ember életét vesztette Kansas City egyik elővárosában, Overland Parkban vasárnap délután, miután egy fegyveres lövéseket adott le két zsidó közösségi intézményben.

A CNN amerikai hírtelevízió értesülései szerint rasszista támadás történhetett, mert a fegyveres megkérdezte az áldozataitól, hogy zsidók-e, és lőtt, amikor azok igennel válaszoltak. Letartóztatásakor az egykori náci Németországban használatos “Heil Hitler” köszöntést kiáltozta.

Ku-Klux-Klan vezér öldökölt

A kansasi hatóságok szerint a támadó Frazier Glenn Cross, 73 éves. A Southern Poverty Law Center (SPLC) elnevezésű jogvédő központ szerint ugyanakkor a tettes neve: Frazier Glenn Miller, aki sokáig a Ku-Klux-Klan fajgyűlölő szervezet karolinai csoportjának parancsnoka (nagy sárkánya) volt.

A férfi először egy közösségi központot támadott meg, ahol egy tizenévesek számára tartott tehetségkutató énekverseny zajlott, majd többutcányira onnan egy nyugdíjasotthonban lövöldözött. Két ember az első, egy pedig a második helyszínen esett a támadás áldozatául.

A támadó, aki a nyomozók szerint nem helybéli, összesen öt emberre adott le lövéseket. Két esetben azonban célt tévesztett. A nyomozás jelenlegi szakaszában semmi sem utal arra, hogy a férfi ismerte volna áldozatait.

KCTV5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik