Nagyvilág

Ferenc pápa a szexrabszolgaság magyar áldozatával találkozott

Ferenc pápa a prostitúció rabságából kiszabadított négy nővel, köztük egy magyarral is találkozott csütörtökön a Vatikánban az emberkereskedelemről rendezett nemzetközi konferencián.

A világ húsz állama rendőrségeinek képviselői tanácskoztak két napon át a Vatikánban a Ferenc pápa által “modern rabszolgaságnak” nevezett emberkereskedelemről.

Az emberiség elleni bűncselekmény

A vatikáni találkozót Vincent Gerard Nichols, Westminster érseke, az angliai és wales-i püspöki konferencia elnöke rendezte, aki egyben az emberkereskedelem felszámolásával foglalkozó nemzetközi szövetség elnöke is. A résztvevők között volt Sir Bernard Hogan-Howe, a Scotland Yard főparancsnoka, Alessandro Pansa olasz országos rendőrparancsnok, valamint John Olorunfemi Onaiyekan, a nigériai Abuja érseke és számos egyházi intézmény és szervezet, amely az emberkereskedelem áldozataival foglalkozik.

Ferenc pápa a csütörtökön véget ért konferencia résztvevőivel találkozva azt hangoztatta, az egész világot sújtó emberkereskedelem “az emberiség elleni bűncselekmény”. Az egyházfő hozzátette: a hatóságok és az egyház közösen léphet fel a “kiszolgáltatott férfiak, nők és gyermekek kizsákmányolásával” szemben.

Boglárkával is találkozott

A rendőrségek a törvény erejével, a humanitárius szervezetek és a hozzájuk hasonló munkát végző egyház az emberkereskedelem áldozatainak segítésével, ezek befogadásával és társadalmi felemelésével – fogalmazott Ferenc pápa.

Az egyházfő külön találkozott négy olyan nővel, aki a prostitúció-maffia hálójába került, majd innen nagy nehézségek árán kiszabadult. Ferenc pápa egy argentin, egy chilei, egy cseh és egy – Boglárka nevű – magyar nővel beszélgetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik