Nagyvilág

Eltűnt repülő: négy lehetséges forgatókönyv

Malajzia még mindig bűnügyként kezeli az utasszállító tragédiáját, és négy lehetőségre koncentrál: gépeltérítés vagy szabotázs történt, illetve a gépen lévők közül valakinek volt valamilyen egyéni vagy pszichológiai problémája - közölte szerdai sajtóértekezletén a malajziai országos rendőrfőkapitány.

A nyomozásnak nem szabnak határidőt, a katasztrófa minden lehetséges kis részletét ki kell deríteni, de elképzelhető, hogy soha nem sikerül felderíteni az ügyet. A nyomozásnak vannak olyan részletei, amelyekről nem számolhatnak be – mondta Khalid Abu Bakar.

A malajziai rendőrség a gépen lévők több mint 170 családtagját hallgatta ki eddig. “Nagyon alaposnak kell lennünk, nem hagyjuk magunkat siettetni” – szögezte le. A rendőrség a szabotázs eshetősége miatt vizsgálja azt is, hogy milyen poggyászok, áruk és felszolgálandó ételek kerültek fel a gépre – tette hozzá.

Az állami hírügynökség később jelentette, hogy a négy szempontból mind a 227 utas esetében lezárták a vizsgálatot.

Közben az Indiai-óceán déli részén, Perthtől 1500 kilométerrel nyugatra, egy 221 ezer négyzetkilométer nagyságú területen kilenc repülőgép és kilenc hajó folytatja a kutatást az esetleges repülőgéproncsok és a fekete doboz után. A kereséshez csatlakozik még egy brit atom-tengeralattjáró is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik