Nagyvilág

Sokakat magával vitt a halálba a nigériai öngyilkos merénylő

Négy merénylőből csak hármat sikerült kilőni, mielőtt robbanthatot volna, így tucatnyian életüket vesztették Nigéria északi részén.

Összesen négy merénylő kísérelt meg levegőbe repíteni egy-egy, robbanóanyagokkal megrakott autót, ez azonban mindössze egyiküknek sikerült, három társát még azelőtt sikerült lelőniük nigériai katonáknak, hogy működésbe hozták volna a robbanószerkezeteket – mondta kedden a nigériai védelmi minisztérium szóvivője.

A támadás egy Borno állam fővárosának, Maidugurinak a közelében található faluban történt. Több katona és polgári személy is meghalt robbantásban. Az áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni.

Március elején félszáznál több halálos áldozata volt két autós robbantásnak Maiduguri város egy népes negyedében, amely a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet fellegvárának számít.

A szélsőséges szervezet, amely 2009-ben jött létre a szomszédos Yobe állambeli Damaturuban, iszlám államot akar megteremteni az afrikai ország északi, muzulmán többségű felén.

Nigéria északi részén egyre gyakoribbak a merényletek, és csaknem mindennaposakká váltak azóta, hogy a hadsereg tavaly májusban rendkívüli állapotot léptetett életbe Borno, Yobe és Adamawa államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik