Nagyvilág

Megint gyanús tárgyakra bukkantak az óceánon

Egy kínai repülőgép személyzete gyanús tárgyat észlelt hétfőn az Indiai-óceán déli részén, abban a térségben, ahol műholdképek alapján az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép darabjai lehetnek. A talált tárgy fehér és négyszögletes.

Az IL-76-os típusú katonai szállítógép kínai személyzete jelentette a felfedezést és a pontos koordinátákat a kutatás ausztráliai parancsnoki központjának és a térségben lévő Hszüelung nevű kínai jégtörőnek, amely a helyszín felé vette útját. A kínaiak Ausztráliától újabb repülőgépek helyszínre küldését kérték.

A területet Ausztrália és Kína is kijelölte kutatás céljára vasárnap, mert műholdképek alapján azonosítottak ott úszó tárgyakat. Más országokból is jelezték, hogy Ausztráliától 2500 kilométerre nyugatra, vele egyvonalban roncsok láthatók az óceánban. A francia külügyminisztérium szintén vasárnap közölte, hogy műholdjuk észlelt bizonyos gyanús tárgyakat, 2300 kilométerre Perthtől.

Az amerikai haditengerészet közben előkészíti egy olyan berendezés küldését a térségbe, amellyel repülőgépek fekete dobozát lehet felkutatni. A készüléket a csendes-óceáni parancsnokság fogja telepíteni, ha az ausztrál és a kínai kutatók repülőgéproncsokat találnak a térségben.

Még egy hete sincs, hogy műholdas felvételek alapján két érdekes tárgyra bukkantak az eltűnt gép keresése közben, azonban hiába keresték a Boeing 777-es darabjait, a kutatás nem hozott eredményeket, és azt is elképzelhetőnek tartották, hogy a műholdakon csak konténereket láttak. Azóta is egymás után érkeznek a hírek, hogy talán a repülő darabjait találhatták meg, de átütő eredményt még senki nem tudott felmutatni.

A legfrissebb hírek közé tartozik, hogy a gép kapitányának a feleségét is hamarosan kihallgathatják. A férfi ugyanis egy titokzatos, ismeretlen nővel beszélt telefonon a felszállást megelőzően, a hatóságok pedig nagy erőkkel próbálják kideríteni az ismeretlen kilétét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik