Nagyvilág

Luxusszállodát támadtak meg Kabulban

Ismeretlen fegyveresek rajtaütöttek egy luxusszállodán az afgán főváros központjában, az ezt követő lövöldözésben a négy támadó életét vesztette - közölték csütörtökön hivatalos források.

A kabuli belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a Serena szállodában tartózkodó – elsősorban külföldi – vendégeket az alagsorban helyezték biztonságba, egyikük sem sebesült meg.

A támadás helyi idő szerint csütörtök este zajlott le. Egy neve elhallgatását kérő magas rangú hírszerzési tisztségviselő közlése szerint a fegyveresek a hátsó bejáraton keresztül érkeztek, és zoknijukban csempészték be pisztolyukat az erősen őrzött épületbe. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre és körülvette az épületet.

Az akcióért az afganisztáni tálibok vállalták a felelősséget. Egy szóvivőjük azt állította, hogy öngyilkos merénylők tüzet nyitottak a perzsa újévet ünneplő vendégekre. Ezt az állításukat független forrás nem erősítette meg.

A tálibok korábban az április 5-ei afganisztáni elnökválasztás megzavarásával fenyegettek. A főváros legbiztonságosabb pontjának tartott hotelben sok ENSZ-tisztségviselő és számos választási megfigyelő szállt meg.

Öt évvel ezelőtt egy öngyilkos merénylő robbantást hajtott végre a Serena hotelben, kioltva hat ember életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik